Duocolor

Minden, ami MOZAIK!

Linkblog

Friss topikok

KÜLÖNLEGES MURÁNÓI ÜVEG MOZAIKOK...

2014.06.16. 09:03 - duocolor's team

Muráno apró szigete évszázadok óta a a világ leghíresebb és leggyönyörűbb manufakturális üvegeiről híres.

ddd.jpg

Murano üveg kivételes szépségét és értékét, a hibátlan alapanyagok, és a 99,9%-os tisztaságú, 24 karátos arany és ezüst adja.

W3581034(2).jpg

A hagyományos olvasztási folyamat során, mellyel minden egyes muránoi üveg csempe és mozaik, illetve dísztárgy készül, egy jellegzetes, buborékokkal teli  hullám mintát vesz fel, és mivel mindez véletlenszerűen történik, sosem látni előre a végeredményt, és nincs és nem is létezett soha  két egyforma darab, mindegyik egyszeri és megismételhetetlen. - ezáltal minden egyes muránoi üveg és mozaik  valóban egyfajta műalkotás.

1_31.jpg

7GRF1034.jpg

68101024.jpg

4_20.jpg

A válogatott muránói üveg csempe skála rendkívül széles, számos stílust, több száz (vagy inkább ezer ?) mintát, méretet, formát, textúrát és színt elevenít meg, melyek aztán együtt egy egyedülálló dekoratív, művészi
designná állnak össze...

q.jpg

A hagyományos, manufaktuális muránói üveg nem alkalmas  homogén tömegtermelésre, hisz minden egyes részletgazdag darab elkészítése türelmet, odafigyelést igényel ami egy  jókora adag szeretet nélkül elképzelhetetlen is lenne.

ff.jpg

dd.jpg

r.jpg

KH4B1034(3).jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://duocolor.blog.hu/api/trackback/id/tr506304784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása