Duocolor

Minden, ami MOZAIK!

Linkblog

Friss topikok

2016 bestseller mozaikjai voltak...

2017.02.20. 10:49 - duocolor's team

Mint minden év elején, most is megnéztük mik voltak a tavalyi év mozaik kedvencei, milyen színek mellett voksoltak legtöbben.

Nos, két szín volt ami mind önmagában, mind egymással kombinálva verhetetlennek bizonyult, ezek pedig a türkiz és a szürke árnyalatai  voltak, illetve szépen tartották magukat az évek óta élmezőnyben álló homok / barna színek.

A szürke szín évek óta a vezető trend színek közé tartozik, köszönhetően a most legdivatosabb minimalista és ipari loft stílusoknak. Árnyalatai rendkívül széles skálán mozognak, ami igaz a gazdag üvegmozaik burkolat kínálatra is. A szürke üvegmozaikok épp úgy tökéletesek a fürdőszobában, mint ahogyan a konyhában, a nappaliban, de akár az úszómedencében is. Semleges színüknek, és változatos formájuknak, valamint felületi textúráiknak köszönhetően tökéletes hátteret nyújtanak a különböző stílusú szanitereknek, és konyhabútoroknak, ezért képesek a legkülönfélébb jellegű és hangulatú enteriőrök megteremtésére. A tavalyi évben a monochrom, a kevert, az irizáló, és a fémes változataik egyaránt nagyon sikeresek voltak.

columba_medence.JPG

columba_medence_keszul.JPG

A szürkék mellett önmagukban vagy azokkal együtt, a türkiz árnyalatok voltak az egyértelműen legkedveltebbek. Ez a se nem kék, se nem zöld árnyalat,talán a legnépszerűbb víz árnyalatok közt , igaz kissé megosztó... Van aki ki nem állhatja, de egyértelműen többségben vannak a szín szerelmesei - amit ékesen bizonyít az eladási listán szereplő előkelő helyezése is. Vannak akik inkább kéknek míg mások inkább zöldnek látják a kissé titokzatosnak aposztrofált, végtelen távolságot és mélységet sugalló színt. Azt talán mindenki tudja, az üvegmozaik mind mai napig az egyik legnépszerűbb medenceburkolat és itt a türkiz vitathatatlanul viszi a pálmát. Gyönyörűen adja vissza az óceáni árnyalatokat, amit leginkább kevert színkombinációinak köszönhet, ugyanis szinte sosem egyetlen színből, hanem többféle árnyalat kombinációjából áll. Mint tavaly tapasztaltuk, sokszor került konyhába, fürdőszobába is - így idézve némi mediterrán hangulatot a lakásban. 

ce8961d7582131fd29bf6eec5449c4ef.jpg

gia_zuhany.jpg

 

A homok és barna színek továbbra is stabilan tartják a képzeletbeli dobogós harmadik helyüket, hiszen talán a legnépszerűbb klasszikus árnyalatok, amiknek idehaza még mindig komoly létjogosultságuk van a lakberendezésben. Sokan - különösen világos árnyalataikat -  biztos és elronthatatlan színként tartják színként tartják számon, és valljuk be használatukkal tényleg nem lehet nagyot hibázni. Azonban itt is átalakulóban van a piac, hiszen tavaly óriási volt a kereslet ezeknek a színeknek a bronzos, rezes, fémes árnyalataira, ami leginkább a most szintén népszerű távol-keleti  stílus előkelő státuszának köszönhető. Ezek a föld tónusok, alapvetően stabilitást és melegséget sugároznak, fémes változatukkal azonban az elegancia és misztikum is beköltözött a falak közé...

solar-venus.jpg

 




 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://duocolor.blog.hu/api/trackback/id/tr8112274749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása