Duocolor

Minden, ami MOZAIK!

Linkblog

Friss topikok

SPANYOL MEDENCEMOZAIKOK - ÉS TRENDEK

2017.03.20. 08:02 - duocolor's team

Aki idén nyáron saját medencéjében szeretne fürdeni, annak már igencsak időszerű a tervezés, sőt... De milyen lehetőségek közül válogathatunk, és tudjuk-e hogy ha a legszebb kialakítású üvegmozaikos medence mellett döntünk, a kreativitás milyen kimeríthetetlen tárházával találkozunk? Az átlagosan  2 x 2 cm méretű üvegmozaikok verhetetlen tulajdonsága, hogy alkalmazásukkal bármilyen egyedi forma, egészen kis rádiuszú pozitív vagy negatív ívek, hajlatok, vagy akár a medence közepére épített szigetek, oszlopok, vagy pihenőpadok is tökéletes minőségben burkolhatók. 

web_001.jpg

Másik előnyük, a szín és mintabeli variációk és az abszolút egyediség. A portfóliónkban kiemelkedő helyen szereplő SPANYOL MEDENCE MOZAIKOK a legnevesebb spanyol gyártók kínálatából kerültek ki, melyek évről-évre bővülő kínálatát, az innovatív medence trendek folyamatos követése alapján válogatjuk ki.

onix_ambiente_artgallery_nature_dahlia_grey.jpg

Az elmúlt 15 év során a szinte megszámlálhatatlan mennyiségű, különböző méretű és formájú magán medencék mellett, számos szálloda, wellness hotel, és fürdő és strand részére terveztünk egész más egész más léptékkel bíró úszó és élmény medencéket, természetesen mindet mozaikból, a legkülönfélébb kreatív megoldásokkal - kül és beltérbe egyaránt.  Az egyedi elképzeléseket számítógépes látványterveken jelenítjük meg, maximális szabadságot adva a megrendelői fantáziának. 

labyrinth_002.jpg

Az utóbbi években  minden eddig megszokott rend, és trend  megdőlni látszik a mozaikos medencék kialakításában, hiszen az ez idáig szinte elképzelhetetlen tartott geometrikus és organikus motívumok, valamint a hihetetlen színek, fluoreszkáló változatok és azok kombinációi kerültek a medencedesign fókuszába. Mindez pedig a valóságban a lehető legkülönlegesebb kialakításokat teszi lehetővé, amint azt a spanyol medencemozaikokból csokorba gyűjtött referenciák is bizonyítják.

pool-design-expanding-pattern-glass-tile-mosaic_artaic.jpg

shangri-la-hotel-pool.jpg

uvegmozaik_kepek_rmt28.jpg

uvegmozaik_kepek_rtt-10.jpg

uvegmozaik_kepek_stacio-mozaik-02_1.jpg

orientaldreams_002.jpg

61913-1574783.jpg

luminiscent_003.jpg

web_002.jpg

Rendhagyó mozaik / csempe újdonságok

2017.02.21. 16:41 - duocolor's team

Ismét különleges design mozaikokkal borzoljuk (jó értelemben véve) a  kedélyeket, csak hogy megmutassuk, még mindig mennyi lehetőség rejlik a burkolatok változatos világában. 

11_14.jpg

Ezek a design mozaikok az eddig megszokott 30 x 30 cm-es háló helyett nagyobb, 33 x3 3 cm-es hálóra applikáltak, melyek egyedisége az egy hálón megjelenő változatos méretű és formájú mozaikszemek kombinációjából adódik. 

uvegmozaik_kepek_mgl6-018.jpg

uvegmozaik_kepek_mgl6-005.jpg

A telt, élénk színű mozaikok az üvegszemek aljáról szín fóliázottak, a metál változatok valójában nem igazi fémmozaikok, hanem a felszínükön fémbevonattal ellátott üvegmozaikok, míg a kőmozaikok háromféle márványból készül természetes kő mozaikok.

uvegmozaik_kepek_mst8-017.jpg

Talán már nem is annyira meglepő, hogy itt is megjelennek a most trendi 3d-s változatok, keveredve a különböző méretű és sima felületű szemekkel, így adva még izgalmasabb összhatást.

uvegmozaik_kepek_mgl6-024.jpg

Az új design mozaikok és nagyobb léptékű csempe változataik valójában a dekor mozaikok/csempék családjába tartoznak, de annyira kedvező ár-érték aránnyal bírnak, hogy áruk nagyjából fele az átlagos dekor mozaik/csempe árnak. Ennek köszönhetően pedig nem csupán dekorációs részletként, hanem rendre, komplett falburkolatként is alkalmazzák. 

Ha kíváncsi vagy rá élőben is, várunk szeretettel bemutatótermünkben!

2-final-biuro1.jpg

3-final-lazienka-detal.jpg

4-jadalnia-final-detal.jpg

4-jadalnia-final-glowny.jpg

6-spa-glowne.jpg

6-spa-perspektywa.jpg

7-lazienka-final-detal.jpg

7-lazienka-final-glowny.jpg

3-final-lazienka-detal_1.jpg

8-loft-final-glowne.jpg

 

2016 bestseller mozaikjai voltak...

2017.02.20. 10:49 - duocolor's team

Mint minden év elején, most is megnéztük mik voltak a tavalyi év mozaik kedvencei, milyen színek mellett voksoltak legtöbben.

Nos, két szín volt ami mind önmagában, mind egymással kombinálva verhetetlennek bizonyult, ezek pedig a türkiz és a szürke árnyalatai  voltak, illetve szépen tartották magukat az évek óta élmezőnyben álló homok / barna színek.

A szürke szín évek óta a vezető trend színek közé tartozik, köszönhetően a most legdivatosabb minimalista és ipari loft stílusoknak. Árnyalatai rendkívül széles skálán mozognak, ami igaz a gazdag üvegmozaik burkolat kínálatra is. A szürke üvegmozaikok épp úgy tökéletesek a fürdőszobában, mint ahogyan a konyhában, a nappaliban, de akár az úszómedencében is. Semleges színüknek, és változatos formájuknak, valamint felületi textúráiknak köszönhetően tökéletes hátteret nyújtanak a különböző stílusú szanitereknek, és konyhabútoroknak, ezért képesek a legkülönfélébb jellegű és hangulatú enteriőrök megteremtésére. A tavalyi évben a monochrom, a kevert, az irizáló, és a fémes változataik egyaránt nagyon sikeresek voltak.

columba_medence.JPG

columba_medence_keszul.JPG

A szürkék mellett önmagukban vagy azokkal együtt, a türkiz árnyalatok voltak az egyértelműen legkedveltebbek. Ez a se nem kék, se nem zöld árnyalat,talán a legnépszerűbb víz árnyalatok közt , igaz kissé megosztó... Van aki ki nem állhatja, de egyértelműen többségben vannak a szín szerelmesei - amit ékesen bizonyít az eladási listán szereplő előkelő helyezése is. Vannak akik inkább kéknek míg mások inkább zöldnek látják a kissé titokzatosnak aposztrofált, végtelen távolságot és mélységet sugalló színt. Azt talán mindenki tudja, az üvegmozaik mind mai napig az egyik legnépszerűbb medenceburkolat és itt a türkiz vitathatatlanul viszi a pálmát. Gyönyörűen adja vissza az óceáni árnyalatokat, amit leginkább kevert színkombinációinak köszönhet, ugyanis szinte sosem egyetlen színből, hanem többféle árnyalat kombinációjából áll. Mint tavaly tapasztaltuk, sokszor került konyhába, fürdőszobába is - így idézve némi mediterrán hangulatot a lakásban. 

ce8961d7582131fd29bf6eec5449c4ef.jpg

gia_zuhany.jpg

 

A homok és barna színek továbbra is stabilan tartják a képzeletbeli dobogós harmadik helyüket, hiszen talán a legnépszerűbb klasszikus árnyalatok, amiknek idehaza még mindig komoly létjogosultságuk van a lakberendezésben. Sokan - különösen világos árnyalataikat -  biztos és elronthatatlan színként tartják színként tartják számon, és valljuk be használatukkal tényleg nem lehet nagyot hibázni. Azonban itt is átalakulóban van a piac, hiszen tavaly óriási volt a kereslet ezeknek a színeknek a bronzos, rezes, fémes árnyalataira, ami leginkább a most szintén népszerű távol-keleti  stílus előkelő státuszának köszönhető. Ezek a föld tónusok, alapvetően stabilitást és melegséget sugároznak, fémes változatukkal azonban az elegancia és misztikum is beköltözött a falak közé...

solar-venus.jpg

 
 

 

Üveghatású metró csempék

2017.01.23. 08:50 - duocolor's team

A klasszikus méretű, és színű, bár már kissé koros metró csempe biztos  befektetés a konyha- és fürdőszoba burkolatok széles kínálatában.

Időtlen varázsa révén határozottan jó választásnak bizonyul, ha az ember hosszú távon szeretné kialakítani otthonát, ráadásul bizonyítottan bármilyen stílussal párosítva is tökéletes, utánozhatatlan hangulatú  megjelenést nyújt.

Van azonban egy gyártó, aki nem elégedett meg a klasszikus megjelenéssel és egyetlen lendülettel felülírta a metrócsempékről eddig kialakított képet, hogy azokat egy teljesen újszerű megjelenéssel dobja piacra. A spanyol gyár metrócsempéi egy olyan magas fényű bevonatot kaptak, hogy csillogó felületükkel szinte már az üveg hatását idézik. Semleges (fehér és hatféle szürke) árnyalataival nagyszerűen illeszkedik akár a mediterrán akár az ipari loft jellegű lakásokba. Felrakása is egyszerű, hiszen valójában nem igazi metrócsempéről, hanem olyan szabálytalan 30x30-as lapokról van szó, amik egymás mellé helyezve adják a klasszikus metrócsempe jelleget.

2ff6380c7840a85df7060f47b847e546.jpg

913811429_407.jpg

blueglasssubwaytileswtmk0000.jpg

c7e95d561bf13802f8abad0c892aa981.jpg

193.jpg

 

Külföldi divatblogon méltatták a 4-es metró Szent Gellért téri állomását

2017.01.23. 08:10 - duocolor's team

Nekünk eddig is a legszebb volt, de most külföldön is a világ 10 legszebb metró állomás közé választották a budapesti 4-es metró Szent Gellért téri megállóját a The Blonde Salad szerkesztői. 

Köszönjük!

16392229713_6ea21c13de_b.jpg

105733973.jpg

1396016820g0021872_lr.jpg

budapest-1-2017-01-06-13-02-39.jpg

 

Hogyan változik a mozaik trend?

2016.12.16. 08:20 - duocolor's team

Nagy újdonságot nem árulunk el a ténnyel, ha finoman is, de jó néhány éve látszik a mozaikok formája, megjelenése fokozatos változáson megy át. Azt nem mondjuk, hogy a klasszikus 2 x 2 centiméteres mozaik szemek eltűnnek, de azt igen, hogy a többi más burkolathoz hasonlóan, határozottan átalakulóban van a mozaik trend is.

exa-negro_ambient.jpg

A burkolatdesignt átformáló trendek, ha pici késéssel is, de rendre megjelennek a mozaikok piacán is. Az első látványos "formabontás" a hexagon mozaikok megjelenése volt, amit aztán sorban követtek a 3d-s, a patcwork, illetve a téglány mozaikok.

131983-9215117.jpg

12_3.jpg

uvegmozaik_kepek_duo-dek-141.jpg

uvegmozaik_kepek_dcd-arabesco-fekete.jpg

unnamed_2.jpg

unnamed_9.jpg

Ma pedig, amikor ezek a formák egyre határozottabban követelik helyüket a mozaikok piacán, nem győzzük kapkodni a fejünket, hogy hogyan, milyen anyagokból, milyen játékkal megbolondítva emeli át ismét ismét a gyártókezeket alapvető geometriai / természeti formákat a mozaikgyártásba.

A mázas kerámiákkal és gres lapokkal szemben azonban a mozaik burkolatoknak van egy óriási erősségük, ami csak és kizárólag rájuk jellemző. Jellegükből és méretükből adódóan határtalan játékra képesek, amit a gyártók maximálisan ki is használnak.

Nem egy esetben egy lapon belül keverik a legszebb természetes köveket, a mészkövet, a márványt, a féldrágaköveket, a kagylót, és az üveget, utóbbiak felületét itt-ott, olvasztott fémmel, illetve fém hatású mázzal vonják be, ami különösen izgalmas kontrasztot ad a gyönyörű kövek selymes felületével. Készítenek új formákat különböző fából, fémből, kerámiából, padlóra és falra, játszanak a szemek vastagságával, akár egy azonos, akár különböző anyaghasználat esetén is, így mind textúra, mind térhatás esetén is remekművek születnek. 

uvegmozaik_kepek_dune-heliopolis.jpg

uvegmozaik_kepek_dcah-004.jpg

unnamed_7.jpg

unnamed_2.jpg

unnamed_5.jpg

unnamed_13.jpg

unnamed_9.jpg

unnamed_12.jpg

uvegmozaik_kepek_duo-dek-143.jpg

uvegmozaik_kepek_dcd-arabesco-feher.jpg

uvegmozaik_kepek_duo-dek-217.jpg

Színekben a monokróm és bicolor színek mellett számtalan fullcolor mozaiklappal is találkozni így már csak egy jó belsőépítész, vagy  lakberendező szükségeltetik, aki mindezekben a most divatos, minden stílushoz illeszkedő trendi mozaikvilágban megtalálja az ügyfél részére leginkább megfelelő változato(ka)t.

Információt, még több képet és árakat részletesen, WEB OLDALUNKON  találsz... 

Lombzöld szín lett 2017 Pantone színe

2016.12.11. 18:57 - duocolor's team

Üde tavaszi szín lett 2017 színe, melyet az előző évekhez hasonlóan most is december elején jelentett be a color trend diktáló PANTONE.

pantone-color-of-the-year-2017-greenery-15-0343-leaves-2732x2048-1200x900.jpg

Ez a GREENERY 15-0343 nevű fényes zöld szín lesz a jövő sztárja a kifutókon, és a lakberendezésben egyaránt.

cbd170c2f320513b21010986a30d451a.jpg

06-10.jpg

-403.jpg

A választással a PANTONE a környezetvédelemre fókuszálva, annak fontosságára kívánta a figyelmet felhívni.

“Tudjuk, milyen világban élünk, nagyon stresszes és feszült a hangulat. Ez a remény színe és persze a természettel való kapcsolaté. Az “új” kezdetű szavakhoz kapcsolódik: újjászületés, újraéledés, újrakezdés. Minden tavasszal új ciklusba lépünk és új hajtások bújnak elő. Életigenlés, amit várunk! Ez a zöld szokatlan szín, a sárga és a kék különleges keveréke, meleg és hűvös is egyben. Bonyolult házasság” – nyilatkozta Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute vezetője

67980729.jpg

azulejos-cocina-pantone-greenery-656x478.jpg

we.jpg

Minden vásárló orientált gyártócég iránymutatásként tartja szem előtt a Pantone aktuális színét így az év színe visszaköszön a termékeikben a divatban és a dizájnjaikban egyaránt.

Az egyszerre visszafogott, mégis vibráló, élettel teli szín azt mutatja amerre is tartunk , vagy merre is kellene tartanunk a világban.  A GREENERY -nek köszönhetően így az idei év a természetről, az újjászületésről és reményről, vagyis az életről fog szólni…

pantone_coy_2017_still1.jpg

1_44.jpg

11_13.jpg

00.jpg

 

Kályha csempére emlékeztető kerámia burkolatok

2016.11.20. 20:59 - duocolor's team

A régi dombormintás kályhacsempéket idézik azok a nosztalgikus kerámia burkolatok, melyek manapság ismét egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.


dolce_dualgres-3.jpg

Létezik egy spanyol gyár, akinek kínálatában közel tucatnyi ilyen csempe létezik, szebbnél szebb 3d-s felületekkel, változatos neutrális, és finoman színes árnyalatokkal.

dolce_dualgres-4.jpg

Az önmagában mintás dekor csempék azonos színű alaplapokkal kombinálhatók, melyek a most legdivatosabb, tégla formát idéző, 7,3 x 30 centiméretes méretekben készülnek. Az alaplapok felülete kissé hullámos, ezzel máris kapnak egy rusztikus romantikus indíttatást, amit csak tovább fokoz a dekor csempék vert csipkét idéző mintázata. Egy lapon belül négyféle minta jelenik meg, melyek számos variációs lehetőséget rejtenek, azon egyszerű oknál fogva, hogy a csempéket tetszés szerint negyedes- feles- vagy háromnegyedes kötésben burkoljuk. 

dg-dlc0017.jpg

dg-dlc0019.jpg

dg-dlc0021.jpg

dg-dlc0020.jpg

dg-dlc0022.jpg

dg-dlc0023.jpg

Hasonlóan szépséges lapokat találtunk egy másik, szintén spanyol gyárnál, ugyan ebben a stílusban, csak méreteiben és kiosztásban kissé eltérő formában. A magasfényű alaplapok itt finoman hullámozottak, a dekorok azonban nem négy, hanem három részre osztottak. 

catalogue_monopole_esencia.jpg

Mivel az alap- és dekor lapok modulárisak egymással, így bármilyen formában egyszerűen és tökéletesen kombinálhatók, mind minta, mind színek tekintetében. 

d0555acb50e749ecaed58b31dfaa41b6.jpg

Akinek ez nem lenne elég, választhat olyan különleges változatot is, ahol az alapcsempék felülete tarvertin kő hatású, és ezen a természetes kőhatású felületen jelennek meg a dekorok dombor nyomott mintái is. 

full_palmira-01.jpg

palmira_relive_silver_brillo_stena_1096181.jpg

9d92d7b9ac83eef60637aa44bdf2ae12.JPG

Az új kollekciók már megérkeztek bemutatótermünkbe, várunk szeretettel, ha szeretnél közelebbről is megismerkedni velük.

 

 

 

 

Mozaiktrendek a Cersaie-on - 2. rész

2016.11.02. 07:11 - duocolor's team

Az idei kiállítás mozaikok tekintetében nem hozott amolyan igazi, mindent megrengető nagy változást. Még mindig sok helyen találkoztunk a hexagon formákkal, csak úgy mint mint a különböző kő-, fa- és márványmintás, valamint a téglalap alakú mozaikokkal is. 

A kerámia lapokhoz hasonlóan a mozaikoknál is egyfajta határozott méretnövekedés volt megfigyelhető, így már meg sem lepődtünk amikor a több gyártónál is rendre találkoztunk az átlagostól nagyobb 5 x 5 centiméteres mozaikokkal.

A foszforeszkáló mozaikok úgy tűnik egyre szélesebb teret követelnek maguknak, de már nem csupán egyszerű világító mozaiklapok formájában. Volt gyártó aki ezeket a foszforeszkáló mozaikokat 5%-os arányban randomszerűen belekeverte alaplapjaiba, így azok nappal harmonikus, tónusban tartott részei maradtak a burkolatnak, és csak este derülhet fény, az izgalmas design csavarra.

Egy érdekes játéknak is szemtanúi voltunk az egyik standon, ahol a gyártó egy teljes falat burkolt fel azonos világos színű mozaikkal, de azokat részenként más és más színű fugával töltötte ki. Így valami egészen meglepő módon minden mozaik tábla más és más színt öltött, pedig a burkolat mindenhol azonos, egyszínű fehér volt.    

ap.jpg

img_7609.jpg

img_7608.jpg

img_7582.jpg

img_7580.jpg

mosavit_2.JPG

onix_5.JPG
dsc03279.jpg

onix_7.JPG

reviglass_2.JPG

img_7473j.jpg

dsc03159.jpg

dsc03158.jpg

dsc03096.jpg

dsc03092.jpg

dsc03083.jpg

dsc03082.jpg

                                                                                                                                                                                                  

 

Cersaie 2016 - 1. rész

2016.10.17. 11:00 - duocolor's team

Néhány napja zárult az év legnagyobb nemzetközi fürdőszoba és burkolat kiállítása a CERSAIE 2016 amire idén is nagy várakozással tekintettünk. 

dsc03123.JPG

A kiállítás hatalmas területét persze sosem tudjuk teljes egészében végig járni (egyáltalán van olyan aki igen ?) de a számunkra legfontosabb területet, a mozaikgyártók standjait idén is sikerült egytől egyig megtekintenünk, mellette természetesen azért jó néhány más kiállító installációival együtt.

Az első impulzus, ami azonnal szembe ötlött amint belépünk a pavilonokba, az az volt, hogy a CERSAIE idén látványosan kifényesedett, csillogott-villogott. Vagyis szinte minden gyártónál láttuk, így bátran kijelenthetjük, 2017 egyik vezető trendje biztos, hogy a magasfényű burkolat lesz - mindegy, hogy apró mozaik szemekről, vagy szinte már felfoghatatlan, mega méretű burkolatokról beszélünk. Érdekes volt megfigyelni, hogy ez a néhány éve tartó, és még mindig növekvő "mega méret trend" elérte a mozaikokat is persze azért egész más léptékben. A trendeket meghatározó, innovátor mozaikgyártók szinte mindegyikénél találkoztunk a hagyományostól eltérő, megnövekedett méretű 5x5 centiméteres mozaikokkal. E mellett jellemző volt a különböző mozaik kiegészítő elemek megjelenése, így nem mentek ritkaság számba az élzáró, derékszögű mozaikszemék, és az íves változatok sem.

dsc03079.JPG

A mozaik textúrák tekintetében nem nagyon volt kiugró újdonság, leginkább inkább a már meglévő főbb irányvonalak határai tágultak. A 3d formációk  mintha lecsendesedni látszanának, és a octagon formák sem lepték már el mindent elsöprő mennyiségben a CERSAIE-t.

Érdekes volt viszont a foszforeszkáló mozaikok egyre többféle felhasználása. Egyes gyártók a különféle, már meglévő kollekcióikba applikálták ezeket a sötétben világító szemeket, ami azért izgalmas, mert nappal semmi különbséget nem látni a sima és a foszforeszkáló mozaikok közt - talán csak egy kissé fényesebb, irizáló hatást ott ahol ezek a szemek vannak - így a harmonikus színben tartott maradhat az összkép, csak este fog kiderülni a tervezői csavar... 

dsc03157.JPG

A porcelán burkolat gyártóknál  meglepően sok helyen találkoztunk téglaimitációval, rusztikus és modern formában egyaránt. Meglepő volt viszont, hogy az utóbbi, talán már évtizednek is nevezhető időszak divatjával szemben ami a rektifikált lapok fuganélküliségéről szólt, itt most ezek a téglaimitációk, szinte mindenhol méretes, hangsúlyos fugával voltak burkolva.

A burkolat textúrák esetében vitán felül állt a természetes kövek, a márvány és a travertin hatások mindent elsöprő dominanciája, a fentebb már említett fényesnél is fényesebbre polírozott változatokban. 

Na és a színek, ami mellett nem lehetett szó nélkül elmenni... Az irányvonal, a tavalyi kezdeti lépések a színek visszatérésével, mostanra úgy tűnt határozottan kibontakozott. Mindegy, hogy üvegmozaik, mindegy, hogy porcelánburkolat, mindegy, hogy szaniter - a színek újra megjelentek. Ez pedig azt jelenti, az innovátor gyártók, egy apró mozdulattal, látszólag finoman, de egyértelműen határozottan elkormányozták a szigorú, monochrom minimál vizekről a burkolat és fürdőszoba trend hajóit... 

dsc03262.JPG

dsc03062.JPG

dsc03150.JPG

 

dsc03172.JPG

dsc03169.JPG

dsc03069.JPG

dsc03103.JPG

dsc03124.JPG

dsc03161.JPG

dsc03166.JPG

dsc03345.JPG

dsc03336.JPG

dsc03282.JPG

dsc03359.JPG

dsc03356.JPG

Több ezer éves mozaik történet...

2016.09.05. 16:30 - duocolor's team

A mozaik története, több 1000 éves múltra tekint vissza. Az első mozaik alkotások sötét és világos, (fekete és fehér) apró kövekből készültek, és ezek elsősorban a padlók díszítésére szolgáltak, majd később a mozaiktechnika fejlődésével színes köveket kezdtek használni, melyeket apró hasáb formákra alakítottak. 

464338987.jpg

Amikor a mozaikszemeket színezett üvegből kezdték készíteni, a színskála jelentősen kibővült, és még alkalmasabbá vált a képszerű alkotások megjelenítésére, amit viszont padlón alkalmazni nem lehetett, így a mozaik szép lassan megjelent a falakon. Mára nagyot változott a világ, és benne nagyot változott a mozaik felhasználási lehetősége is. A mai modern technika és a gyorsan változó trendek, folyamatos kihívás elé állítják a tervezőket, és mivel az igények is változtak – a mozaik is kilépett az utóbbi évtizedek  sematikus burkolási funkciójából.  Átalakult a mozaikszemek alakja, kiléptek a 2 dimenziós térből, az üveg mellett megjelentek a kerámia, porcelán, gres, fa,  fém, és természetes kő mozaikok, felkúsztak a bútorokra, szőnyeggé és tapétává alakultak, sőt mára már ékszer formát is öltöttek…

Tapétaként...

3_29.jpg

prodotti-148374-rele139f35a17444e7894b84248ae6dd8e1.jpg


prodotti-149890-rel796ccff045374bb7a85b4a980764e985.jpg

 Szőnyegként...

1_42.jpg

bisazza_2.jpg

8becc45a842f3bc169aea413831b5bf0.jpg

különleges formákban...

ambiente-asi-gris-2.jpg

exa-negro_ambient_0_1.jpg

veneto-e1422052615263.jpg

Változatos anyagokból...

11_12.jpg

33_1.jpg

22_1.jpg

 

A LEGSZEBB MENNYEZETEK SZERTE A VILÁGBAN

2016.08.01. 07:52 - duocolor's team

Bármerre is járunk a világban, egy-egy híres templom, vagy katedrális biztos, hogy utunkba akad. Ha pedig betérünk falaik közé, nincs olyan ember, akit ne bűvölnének el festményei, és hatalmas magasságokban domborodó, lélegzet elállító kupolái.

c4e9a093afe42f1d879b2c52fad891d6.jpg

Taj Mahal - India

892ea1ae05ea18255fba7f13fd7af7d4.jpg

Duocolor -saját, egyedi tervezésű mozaik mandala

De jutott eszébe már valakinek, hogy ezek a varázslatos kupolák, legyen szó bármilyen valláshoz tartozó szenthelyről, kivétel nélkül mind, az ősi tibeti mandalák megjelenését, szabályos alakját, rendezettségét, és szimmetriáját, idézik?

 9776004ba4e38e3f70c06b162fdd0462.jpg

TiltottVáros - Kína

tiltott.jpg

Duocolor -saját, egyedi tervezésű mozaik mandala

A mandala ősi szanszkrit szó, jelentése: kör.  A Teremtőt, mint középpontot szimbolizálja, mindennek az alfáját és omegáját, aki egyben a végtelen Űr és a Világ közepe is.

 ab1b1166590e19b11b08b41535c469be.jpg

Szent Péter Bazilika - Vatikán

cad46a27f698fa5a6d828e0fb396a0d2.jpg

Haja Sofia - Istambul

48f5bc3ea7f122a121ced59acc8d090a.jpg

Duocolor -saját, egyedi tervezésű mozaik mandala

5707f306bf438c2965bd8b4261887ba1.jpg

Hafez sírja - Irán

1b2eeda2881dc9a752e10a122b23e3e3.jpg

Duocolor -saját, egyedi tervezésű mozaik mandala

A mandalák csodálatosak, és pompázatosan színesek, lényegük  a középpontból kiinduló minták, formák, alakzatok megjelenítése, csak úgy ahogy a templomok, székesegyházak kupoláin, a Teremtő körül szimmetrikusan, koncentrikusan megfestett történetek.

f758c8d3a7ed355ca65766144fd84a8e.jpg

Burgos Katedrális - Spanyolország

87a359c48e802bc09600e5d2523824a6.jpg

Duocolor -saját, egyedi tervezésű mozaik mandala

be043786e83b79ba90307532ba30f059.jpg

Szent István Bazilika - Budapest

ed7a6ad2e921c758fd642f4190fb4519.jpg

Zsinagóga - Szeged

Duocolor -saját, egyedi tervezésű mozaik mandala

TENGERKÉK AZULEJO GUADALUPE-BAN...

2016.07.18. 07:22 - duocolor's team

Merészet gondolt a két spanyol építész, Ricardo Carcelén-González és Aaron Hernández-Hernández mikor megtervezték Spanyolország szívében ez az abszolút modern, minimalista házat.

4-in-1-house-by-Clavel-Arquitectos03.jpg

A domboldalon álló többszintes ház igazi vizuális csemege, hisz a modern, csupa beton és üveg kubus szerkezet homlokzata meghökkentő módon, romantikus spanyol azulejo csempékkel burkolt - ami valami elképesztő telitalálat a hűvös minimalista megjelenés oldására...

4-in-1-house-by-Clavel-Arquitectos02.jpg

Ez az inspiráló gondolat azonban számos alternatívát rejt.

uvegmozaik_kepek_panel017_1.jpg

uvegmozaik_kepek_panel036_1.jpg

4-in-1-house-by-Clavel-Arquitectos06.jpg

Egyedi üvegmozaik paneljeinkkel az ötlet itthon is megvalósítható, sőt a fantáziának semmi nem szab határt, hiszen az üvegmozaikból, színben és mintában bárkinek, bármit, bármikor megtervezünk és elkészítünk a ház homlokzatára. 

uvegmozaik_kepek_panel018.jpg

uvegmozaik_kepek_panel007.jpg

4-in-1-house-by-Clavel-Arquitectos08.jpg

 

uvegmozaik_kepek_panel003.jpg

uvegmozaik_kepek_panel006_1.jpg

4-in-1-house-by-Clavel-Arquitectos01.jpg

Clavel Arquitectos - 

 

A smaragdzöld trópusok színei

2016.07.07. 10:40 - duocolor's team

A trópusi esőerdők buja zöld világát idézzük - amikor a nyár már lágyan átszövi, és megszelídíti a tavasz harsogó zöldjeit egy aranyos - bronzos selymesen simogató meleg árnyalattal.  Ahogy az erdők mélyén, a sűrű lombok közt átszűrődő aranyszínű napsugár, és a zöldek ezernyi árnyalata minden képzeletet felülmúló mélységes bujaságot és miszticitást sugall, úgy teremthetjük meg otthonunkban is e gyönyörű és titokzatos világot a zöld színű üvegmozaikok változatos árnyalataival, és kombinációival. Ehhez alapjaiban leginkább a sárgászöld színek közül válogassunk, melyekhez keverjünk némi smaragd és arany árnyalatot. Az eredmény pedig önmagáért fog beszélni, legyen szó akár ultramodern, akár klasszikus környezetről. 

7540_580721908619478_978724433_n.jpgAmikor a Nap ébred Indonéziában...

uvegmozaik_kepek_dune-alegria.jpg

00 mixgreen.JPGAz alapokat megadó, sárgászöld üvegmozaik

b_prodotti-33121-rel3b27cc53-ab78-45c7-99b6-40c93b94da1f.jpgegyszerű virágminták 

IGk2mV_Jr7tUTnDn8pJmX8ZC9VhwPR-1g_XSoWyCC2Pa_w132TJ9woGtdiP0.jpg

letöltés.jpgkülönleges mélységet ad a falnak a változatos színű mozaik mix...

verde4.jpgAz 5x5 cm-es, és 2x2 cm-es mozaikok gyönyörűen élnek a minimalista fürdőben...

_ENIIGDjG87YCWDNNREUzpMmc_CeF3IZ7-2wL0192L20pcwWyH1_QAPz_002.jpg

uvegmozaik_kepek_dune-alegria_1.jpg

1_6.jpgIndonézia esőerdeinek növényimitáció jelenek meg a falakon arany - fehér és zöld mozaikból tervezve...

4SefD5cVtJ1h0USnDxXnbBTskwfMOXRyyfF-KyrQspbeCVYDHHQOvjxhs8VP.jpg

Vr5TN7mRKpaYs95RZI1MzkvmfYKca5r4Q0ctcPvFuwuNBP0UoMCFcThIKpf3.jpg

mosaico-cromie-sink.jpgMint színes virágok, bukkannak fel a rózsaszín DUOCOLOR mozaik szemek a zöld háttérben...

h3tOItd8T3jk5uv6cyn4-t3QG1awA-RisGhWp48wjP3rTqx3CtDYrN-cbkn1.jpg

phoca_thumb_l_green-mosaico-bisazza-002.pngFehér - sárga és zöld mozaikjáték a falon

verde2.jpgEgyáltalán nem komor, a mélyzöld  mozaik a fürdőszobában

v7d-l3i2-j47gd7MqfH1Vd2k6ngaCsslsobrSvAhnxWaWFU_D3anrb5S8gJT.jpg

 

 

A NYÁR LEGVIDÁMABB SZÍNE - SÁRGA MOZAIKOK...

2016.06.27. 16:17 - duocolor's team

Amikor nyár van, természetes a szikrázó napsütés, az aranysárga színek tucatja, a természetben. Ezt az örök napfényt és játékos vidámságot hozhatjuk be a falak közé, ha a sárga üvegmozaikok számtalan árnyalatú, textúrájú, és méretű variánsai közöl választjuk meg a burkolatot. Mindegy, hogy konyhába, fürdőszobába, vagy akár a nappali részeibe, bárhová, ahol télen - nyáron mert mindig szívesen látjuk a paletta legvidámabb színét, a sárgát vagy annak aranyos árnyalatait...

 

Válogathatunk a gyári egyszínű és kevert mozaikok közt, de aki szeretné, annak szívesen készítünk egyedi keveréket is az ő ízlése és útmutatásai alapján, együtt válogatva vele a leginkább tetsző színeket.

 

Mindegyik mozaik más és más hatást, hangulatot nyújt tulajdonságaitól függően, lehet fényes, vagy matt felületű, modern, vagy rusztikus megjelenésű. 

 

Látogass el BEMUTATÓTERMÜNKBE, ahol kedvedre válogathatsz a több ezer négyzetméteres raktárkészletünkből, de ha szeretnéd, addig is kipróbálhatod ONLINE KEVERŐPROGRAMUNKAT, amivel Te magad is megtervezheted a saját, egyedi üvegmozaik burkolatodat.

NYÁR ESTI FÜRDŐZÉS - MEDENCE VILÁGÍTÁS NÉLKÜL...

2016.06.20. 05:55 - duocolor's team

A nappali fénynél hagyományosnak tűnő mozaik fluoreszkáló tulajdonsága miatt a sötétben új életre kel, hisz különleges anyagösszetételénél fogva fénykibocsátásra képes.

11825221_932888303451196_2470672427472167499_n.jpg

Nem csak a hagyományos kék, hanem bármilyen más, akár az ezüst, vagy arany színű mozaikok is fluoreszkálhatnak, az élmény ráadásul tovább fokozható.

11041584_932888230117870_6356559302991105982_n.jpg

11822365_932888326784527_3312680749706522309_n.jpg


Létezik ugyan is egy speciális, hasonló elven működő, szintén fluoreszkálásra képes fugázó amivel ezekből a mozaikokból vizuálisan bármekkora, abszolút egybefüggő felület is kialakítható...

2014-09-01_1434.png

Lehet teljes egészében is burkolni, de tetszés szerint kombinálható akár más színekkel keverékekkel, világító csíkok-pöttyök elhelyezésével is.

11863511_932888333451193_7560028566457572340_n.jpg

 

PIROS MEDENCE - MIÉRT NE LEHETNE ?

2016.06.03. 08:41 - duocolor's team

Nem mondom merészség, sokaknak talán eretnekség is, de hoztunk némi inspirációt, hogy: MIÉRT IS NE LEHETNE?

dsc04004.jpg

Létezik egy gyönyörű tengerparti luxushotel Koh Samui-n, ami alapjaiban írta át a medencékről alkotott eddigi képeinket.

library-resort-in-koh-samui-800x600.jpg

jessiebush_kohsamui_traveldiary8.jpg

Ez a felső kategóriás design szálloda valójában egy könyvtár, ahol egész más élményekben van részünk, mint amit egyébként a jellegzetes trópusi üdülőkben megszoktunk.

the-library-koh-samui.jpg

Az építész két alapelv mentén gondolkodott, és mindkettő  a szorosan kötődött a természethez. Egyrészt szerinte "a természet előbbre való, mint az emberek"  másrészt pedig "a természet sosem megy ki a divatból".

library.jpg

Ennek megfelelően az egyszerű hófehér kubus épületek egyáltalán nem háborítják a természetet, mégis különleges látványt nyújtanak, és remek ellenpontokként jelennek meg az méregzöld ősfás környezetben. 

6165578071_10a269b256_b.jpg

Az üdülő első látásra inkább galériára, mintsem hotelra emlékeztet. A kertben mindenhol szobrok, izgalmas részletek, meglepetések tárulnak szemünk elé, de számunkra  a legnagyobb attrakciója a nem mindennapi medence. 

 

IMG_3073.JPG

A hotel tervezéséhez hasonlóan, a hatalmas kültéri medence tervezésekor is tudatosan kerülték a konvenciókat, így születhetett meg a vérvörös üvegmozaikos úszómedence is.

the-library-s-01.jpg

Burkolata valójában nem egyetlen vörös színből áll, hanem egy alaposan átgondolt kreatív terv alapján egyedileg kevert vörös - narancs - és  okkersárga  áll össze. Tervezője szerint azontúl, hogy misztikus, tökéletesen harmóniával  illeszkedik a hófehér minimalista épületek, a fekete részletek, a smaragdzöld fű és a hófehér szobrok nagyvonalú környezetébe...

The_Page_Library_Koh_Samui.jpg

H_Library.jpg

Úgy gondoltuk ennyi inspiráció, némi bátorsággal fűszerezve, megmozgathatja a minimalista építészet szerelemeseinek fantáziáját ha medenceépítésre kerül sor - de mi akár egy buja rusztikus kertben is bevállalnánk. Ha Ti is, a hozzávaló üvegmozaikokról több tucatnyi variánsban mi gondoskodunk...

A LEGKEDVELTEBB SZÍNŰ ÜVEGMOZAIK MEDENCÉK

2016.05.29. 15:20 - duocolor's team

Trendek és divat színek jönnek - mennek, de vannak a dolgok, amik felett sosem jár el az idő. Ilyen például az örök fekete-fehér páros, és ilyen a nagy klasszikus, a KÉK, illetve a kék/fehér KEVERT SZÍNŰ MEDENCEMOZAIK is.

1_41.jpg

thumb585_392_736wellness_galzignano13.jpg

Sokan talán úgy gondolják, eljárt felette az idő, és elsőre nem is gondolnak erre a tradicionális medencemozaikra, azonban ez közel sem igaz.

pool-tiles-remarkable-national-pool-tile-anaheim-california-with-glass-mosaic-pool-tiles-for-outdoor-spa-designs-also-large-tanning-ledge-945x630.jpg

A mozaikkal burkolt medencék lényege, pont a különleges formákban rejlik, hiszen a nincs olyan alak, lépcső, vagy ív, ami ezekkel az  apró üvegszemekkel ne lenne tökéletesen burkolható.

infinity-pool-glass-tile-mosaic_alka-pool-construction-bc-mpg_800.jpg

És azt is tudja mindenki, a világos színek emelik ki legjobban a formákat, ezek mellett érvényesül legszebben a fény és árnyék játéka, így egyértelmű, hogy az ezekkel a hagyományos kék kevert ÜVEGMOZAIKOKKAL burkolt medencékben jutnak legszebben érvényre a különleges formák.

5_15.jpg

diamond-brite-traditional-pool-colour-schemes-miami.jpg

Az apró mozaikszemek bármilyen extrém, és elképesztő formát képesek ámulatba ejtőn szépen kiemelni és életre kelteni. 

glass-mosaic-tiles-for-swimming-pools-glass-mosaic-tiles-for-modern-pools.jpg

Mivel a kéknek számos árnyalata van, és ezek tökéletesen kiegészítik és is erősítik egymást, ezért ez a mozaik számos további izgalmas lehetőséget rejt.

04.jpg

05.jpg

09.jpg

Kombinálhatjuk különböző dekor csíkokkal, frízekkel, amikkel medenceperemét, vagy lépcsőket hangsúlyozhatjuk, mely utóbbinak az esztétikán túl, komoly biztonsági szerepe is van, azzal, hogy jelzi azok helyét.

indoor-mosaic-pool-floor-mounted-glass-11232-1731459.jpg

A világoskék kevert mozaikos medencékben érvényesül legszebben a víz színe, ezek adják vissza leginkább, és legszebben tenger és az óceánok folyton változó, ezernyi, kékben játszó színét. 

11_11.jpg

uvegmozaik_kepek_215mag-kek-atm-01.jpg

refreshing-sydney-pittwater-beach-project-by-peter-glass-associates-2.jpg

coleccion-anti_piscina-2545-a-anti-2503-d.jpg

piscina_mae_filhas.jpg

 

TUDOD MELYIK A LEGSZEBB MEDENCE?

2016.05.23. 06:46 - duocolor's team

FESZÍTETT VÍZTÜKRŰ & VÉGTELENÍTETT MEDENCE

A feszített víztükrű medencék a legesztétikusabb kialakítású medencék közé tartoznak.

végtelenített medence

Ennél a típusnál a medence teljes – néha részleges – kerületén történik a használt víz elvezetése a medence köré épített elfolyó vályún keresztül.

kew-infinity-pool-1.jpg

Ebben az esetben a vízszint a medence peremmagasságával esik egybe, így nincs hullámzás, a vízfelszín mindig sima marad.  A széles medencevályúban történő vízelvezetés érezhetően hatékonyabb vízcserét biztosít a süllyesztett kialakítású medencékkel szemben.

infinity-pool-glass-tile-mosaic_alka-pool-construction-bc-mpg_800_1.jpg

Nincs folyton koszolódó medenceperem, nem alakul ki vízvonal a portól, napozószerektől, viszont azzal is tisztában kell lenni, feszített víztükör esetén a medence helyigénye 30-40%-al megnövekszik.

sage-design-studios_malibu-i-residence_2_jpg_rend_hgtvcom_1280_960.jpeg

Ez az élmény azonban még tovább fokozható a feszített víztükrű medencék – és egyben az összes medence típus – legszebb formájával, a végtelenített medencével.

drew-sivgals_kuba-residence_19_jpg_rend_hgtvcom_1280_960.jpeg

7ae31b51a435da54e13b388939b48a5a.jpg

Ez a feszített  víztükrű medencék domboldalon, vagy meredek lejtőn épülő változata, amikor is a medence horizontra nyíló oldala különleges kialakításának köszönhetőn, páratlan esztétikai élményt nyújtva, lebegni látszik a táj felett,  a víztükör  látványosan egybefolyik a horizonttal, miközben a víz folyamatos csobogással, morajlással bukik át a medenceperemen.

oceanside-glass-tile-san-diego-dream-pools-picture-gallery-special-pool-and-spa-27582

glass-tile-spillway-e1400812454546-960x504

végtelenített medence

drew-sivgals_kuba-residence_17_jpg_rend_hgtvcom_1280_720.jpeg

Így érthető, hogy ebben az  esetben különösen fontos a legszebb és legprecízebb perem kialakítás, hisz az esztétikán túl ebben a tökéletes műszaki megoldásban és  kivitelezésben rejlik a medence értéke és használhatósága.

modern

A végtelenített medencék peremkialakítására a mellett, hogy rendkívül exkluzív, műszakilag is a legtökéletesebb megoldás az üvegmozaik.

64c054942da44a743977467d9c5da548

Mindegy, hogy a medence szélén, vagy egy benne kiépített masszázsmedence peremén át bukik a víz alá, az üvegmozaikkal bármilyen, akár őrülten extrém forma is tökéletesen burkolható, ami záloga a hosszútávú tökéletes működésének és a legszebb  esztétikai megjelenésének.

1182_vanishing-edge-pool_4752

 

Best Swimming Pool and Spa Design and Installation Award Bergen County NJ

 

 

EGYEDI MINTÁK A MEDENCÉBEN

2016.05.05. 11:21 - duocolor's team

A mozaik burkolatos medencék legnagyobb előnye, hogy számos egyedi és különleges megoldás kialakítható belőle, így számos dekorációsmotívumban, mint egyedi lehetőségben is lehet gondolkodni.

uvegmozaik_kepek_stacio-mozaik-02.jpg

A mozaikokkal a legmodernebb medencékben is különleges minták alakíthatók ki,  legyen szó hagyományos víziállatos- vagy organikus- de akár ultramodern geometrikus, vagy op art designról.

bisazza-zante-blu-e1374978233269.jpg

uvegmozaik_kepek_csiga-szoj-04.jpg

A végeredmény minden esetben elegáns, és különleges, egyedi medence megjelenés lesz.  

togama_proyectos_piscinas_10-e1374978587258.jpg

new-ideas-ceramic-mosaic-tile-and-swimming-pool-mosaics-ceramic-mosaic-art-16.jpg

 

 

HŰS, ÓCEÁNSZÍN MOZAIKOK

2016.05.03. 20:03 - duocolor's team

Egy színnek mindig több hatása van, külsőleg egyfajta hangulati hatásként, belsőleg egyértelműen pszichológiai hatása érzékelhető, mit vált ki belőlünk, nyugtató vagy serkentő, élénkítő netán semleges érzetet keltő.

 546204_428076387217365_855521645_n.jpg

A türkiz jelentése: inspiráció, ihlet, ideál hit.

jasba_loop.jpg

Használjuk bátran ezt a színt, akár otthonunk falain belül, akár ruházatunkban, akár kiegészítőként, ékszerként, jó hatással lesz hangulatunkra.

d4074b511f2afaeb31793ec5e3ed761b.jpg

Ez az élénk, élettel teli szín nagyszerűen párosítható más színekkel.

FEHÉR vagy ezüst színek mellett még kristályosabb, még élénkebb a megjelenése. Lakberendezésben, enteriőrök kialakításánál is bátran válasszuk ezt a színt, frissítő, üde hangulatot fogunk elérni.

11033890_995181147173550_114764532193614111_n.jpg

A lakásunkban használt türkiz kiegészítők is erőteljes hatást gyakorolnak otthonunk hangulatára. Gondoljunk egy türkiz színű díszpárnára, virágvázára, vagy kisebb dekorációs elemekre…

tegels-mozaiek-blauw-omg_2048x2048.jpg

Egy biztos, ennek a színnek a karakán megjelenése valójában a tengerpart nyugtató, pihentető, feltöltő hatását, és hangulatát hozza életünkbe...

jasba_2.jpg

24af1a47d0d0e44e8fc94ec678ec72731.jpg

 

KOPOTT BETONFAL, MOZAIKKAL ÚJRAGONDOLVA...

2015.12.18. 08:08 - duocolor's team

Mit lehet tenni, ha az ember kap fotót egy 20 méter hosszú, ütött-kopott betonfalról, és egy felkérést, mi szerint ezt nem szeretnének többé nézni...

aaaa.jpg

Nos ilyenkor beszélgetünk, fantáziálunk, álmodozunk, inspirálódunk, rajzolunk... Így született az a három terv, melyből a megrendelő, a mosonmagyaróvári Flexum Termálfürdő "döntnökei" kiválasztották a legnehezebb/ legszebbet, a "Négy évszakot"... 

Több ezer mozaik, több száz árnyalata eleveníti meg négy évszakon át a hatalmas fa életét, a tavaszi ébredésétől, a téli álomba merüléséig...

a_2.jpg

És a további két terv, amik előtt a "Négy évszak" lett a győztes...

aa.jpg

aaa.jpg

 

Hófehér mozaikok - karácsonyra várakozva...

2015.11.30. 08:33 - duocolor's team

Elérkeztünk az év utolsó hónapjához, és ebben a hónapban már minden a karácsonyról szól... Mindenki készül, tervez, díszít, szépít. Mi ehhez most egy isteni mézes recepttel szeretnénk hozzájárulni, miközben mindent hófehérre hangoltunk...

tumblr_mewy2nod3o1raszzwo1_1280.jpg

HOZZÁVALÓK: 
1 kg liszt, 6 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék, 15 g szódabikarbóna, 3 tojás sárgája, 1 dl langyos tej, 2 dl víz, 35 dkg méz, 15 dkg cukor, 10 dkg vaj + cukormáz.

uvegmozaik_kepek_duo-dek-144_1.jpg

ELKÉSZÍTÉS:

Tegyük a lisztet, mézeskalávcsfűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálba, alaposan keverjük össze, adjuk hozzá a többi - szoba hőmérsékletű - alapanyagot, morzsalékosra dolgozzuk össze, majd gyúrjuk tovább ruganyos tömbbé.

n.jpg

Takarjuk le folpackkal, és legalább 3-4 órára tegyük hideg helyre - spejzba, hűtőbe - pihenni.
    uvegmozaik_kepek_dcrm-150.jpg

Eztán gyúrjuk át, nyújtsuk ki cca 4-5 mm vastagra, szaggassunk belőle tetszőleges formákat, és előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 8 perc alatt süssük meg.

1471363_702121879812813_398542482_n.jpg

Ha kihűlt, ne fogjuk vissza magunkat, fehér és színes cukormázzal, - gyerekekkel :)  - kedvünk szerint díszítsük...

1452167_702121773146157_1662690066_n.jpg

1458661_702122159812785_1192285937_n.jpg

 

 

 

CERSAIE 2015 ÚJDONSÁG (3.)

2015.10.14. 06:57 - duocolor's team

MOZAIKKÉPEK

p1070312.JPG

A kiállítás mozaikos standjai elképzelhetetlenek voltak mozaikképek nélkül, és mivel mi magunk is imádunk ilyeneket tervezni, nagyon élveztük az egyik legíresebb spanyol gyár kreatív munkáit.

Láttunk képeket minden méretben, stílusban,  a most trendi távol-keleti hangulatban épp úgy, mint a klasszikus szőnyeg és elmaradhatatlan tájkép mintákban...

dsc02693.JPG

dsc00286.JPG

dsc02695.JPG

p1070321.JPG

Mindezt pedig úgy, mintha egy loft-galériában lépkedtünk volna...

dsc00284.JPG

dsc02694.JPG

p1070317.JPG

 folytatjuk...

 

 

 

CERSAIE 2015 ÚJDONSÁG (2.)...

2015.10.12. 19:58 - duocolor's team

Szintén egy spanyol gyár, akinek standján leginkább a sötétkamra, és benne a sötétben foszforeszkáló mozaikok fogtak meg.

A világító mozaikok mellett hasonló súllyal jelentek meg a  medence mozaikok is, különös tekintettel a lépcsők, és különféle ívek, hajlatok prezentálására. A medencemozaikok érdekessége volt, hogy azoknak nem csupán egyszínű, illetve kevert formájukat, hanem a legújabb digitális fotótechnológiával készült, vízcseppes, buborékos variánsaikat is felvonultatták.

További újdonságnak számítottak a gyár kínálatában, az apró téglány formájú,  üvegszemekkel kombinált feliratos mozaikok is, szigorúan semleges, fehér-fekete-szürke és bézs színekben tartva.

4_24.jpg

És, hogy a színek se maradjanak ki, láttunk csillogó aranyat, szivárványos türkizes újdonságot, telt és visszafogott árnyalatokat, szóval, nem győztük kapkodni a fejünket...

cersaie_220.jpg

5_16.jpg

cersaie_219.jpg

folytatjuk...