Duocolor

Minden, ami MOZAIK!

Linkblog

Friss topikok

KARÁCSONYI GÖMBÖK MOZAIKBÓL...

2013.11.19. 11:04 - duocolor's team

Jó dolog a gyerekekkel mindennap együtt tölteni egy kis időt, készülődve, hangolódva a közelgő karácsonyi ünnepekre. Ilyenkor ki lehet zárni a világot, lehet zenét hallgatni, lehet jókat nevetgélni, miközben olyan újabb és újabb karácsonyi díszek és "meglepik" készülhetnek, mint pl a mozaikkal borított karácsonyi díszek.

christmas-balls-lana-muriyan.jpg

Alapjuknak vegyünk egy  - legegyszerűbb  talán  a poliszirol - gömböt, amire egyenként ragasszuk fel a mozaik szemeket. Készíthetünk egyszínű, de ha ügyesebbek vagyunk, megpróbálkozhatunk a mintás díszek készítésésvel is

324527625_99c57d6a86_z.jpg

Utóbbinál a mintát rajzoljuk fel a gömbre, így könnyebb lesz kirakni. A ragasztáshoz SZILOPLAST raasztó és tömítő anyagot vegyünk, ez az anyag az, ami rugalmassága révén legbiztosabban fogja a szemeket. Ha elkészült a gömb, hagyjuk 24 órát száradni, majd következő nap nekiállhatunk kifúgázni.

original.jpg

Ehhez vegyünk fehér fugázó anyagot, amit tetszés szerint színezhetünk temperával, de akár keverhetünk bele a kreatív boltokban kapható különböző színű és szemcsenagyságú csillámporokból is.

7_7.jpg

5_10.jpg

Fogjunk neki bátran, az  eredmény szép, az együtt töltött idő pedig jó móka lesz...

4_14.jpg

19d20e4bb99b45dc16c364645605d715.jpg

6_7.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://duocolor.blog.hu/api/trackback/id/tr575643626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása