Duocolor

Minden, ami MOZAIK!

Linkblog

Friss topikok

Faistennő törtmozaikból

2011.05.02. 13:14 - duocolor's team

Sokféleképpen lehet tört mozaikból képet készíteni. Íme egy technika kolléganőnktől, Régner Ivett mozaik designer-től.

A kirakásra szánt kép ebben az esetben saját alkotása, akrill festékkel festett "Kiteljesedés" című képe. A festményt lefényképezte, majd kinyomtatta és nagyméretű öntapadós fóliával, ragasztós oldalával felfelé letakarta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szinek kiválasztása után érdemes a főmotivummal kezdeni. Ebben az esetben a fa ágai 20x20mm-es Duocolor R12-es fehér színű gyöngyházas mozaikból készültek, a törzse Duocolor KR09-es a gyökere pedig Duocolor KR22-es aranyszínű mozaik. A kirakáshoz érdemes speciális mozaik törő fogót használni, melynek előnye, hogy pontosabban és szilánkmentesen lehet törni vele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ennél a technikánál a fa hátteréhez 10x10mm-es Duocolor MINI KG33 és KG60-as aranyerezetes mozaik lett felhasználva. A mozaikok ívben követik a fa ágát és törzsét, törni csak az áramlások találkozásánál kell.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az elkészült képet 10mm-es fehérre glettelt wedi építőlemere ragasztották fel transzparens (víztiszta) sziloplaszttal, majd Mapei transzparens Kerapoxy Design fugázóval fugázták.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kész mozaik kép:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Régner Ivett: Kiteljesedés)

A bejegyzés trackback címe:

https://duocolor.blog.hu/api/trackback/id/tr362871557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leslie White 2011.05.02. 20:45:11

Gyönyörű!Mindennek van lelke!Ha a vandálok csak a fele életet látnák a növényekben (fákban!),sokkal kevesebb kárt tennének azokban!
Ne csak nézzetek,lássatok is a dolgokba!(Egy próbát megér,csak akarni kell!) vancsone
süti beállítások módosítása