Duocolor

Minden, ami MOZAIK!

Linkblog

Friss topikok

Hogyan változik a mozaik trend?

2016.12.16. 08:20 - duocolor's team

Nagy újdonságot nem árulunk el a ténnyel, ha finoman is, de jó néhány éve látszik a mozaikok formája, megjelenése fokozatos változáson megy át. Azt nem mondjuk, hogy a klasszikus 2 x 2 centiméteres mozaik szemek eltűnnek, de azt igen, hogy a többi más burkolathoz hasonlóan, határozottan átalakulóban van a mozaik trend is.

exa-negro_ambient.jpg

A burkolatdesignt átformáló trendek, ha pici késéssel is, de rendre megjelennek a mozaikok piacán is. Az első látványos "formabontás" a hexagon mozaikok megjelenése volt, amit aztán sorban követtek a 3d-s, a patcwork, illetve a téglány mozaikok.

131983-9215117.jpg

12_3.jpg

uvegmozaik_kepek_duo-dek-141.jpg

uvegmozaik_kepek_dcd-arabesco-fekete.jpg

unnamed_2.jpg

unnamed_9.jpg

Ma pedig, amikor ezek a formák egyre határozottabban követelik helyüket a mozaikok piacán, nem győzzük kapkodni a fejünket, hogy hogyan, milyen anyagokból, milyen játékkal megbolondítva emeli át ismét ismét a gyártókezeket alapvető geometriai / természeti formákat a mozaikgyártásba.

A mázas kerámiákkal és gres lapokkal szemben azonban a mozaik burkolatoknak van egy óriási erősségük, ami csak és kizárólag rájuk jellemző. Jellegükből és méretükből adódóan határtalan játékra képesek, amit a gyártók maximálisan ki is használnak.

Nem egy esetben egy lapon belül keverik a legszebb természetes köveket, a mészkövet, a márványt, a féldrágaköveket, a kagylót, és az üveget, utóbbiak felületét itt-ott, olvasztott fémmel, illetve fém hatású mázzal vonják be, ami különösen izgalmas kontrasztot ad a gyönyörű kövek selymes felületével. Készítenek új formákat különböző fából, fémből, kerámiából, padlóra és falra, játszanak a szemek vastagságával, akár egy azonos, akár különböző anyaghasználat esetén is, így mind textúra, mind térhatás esetén is remekművek születnek. 

uvegmozaik_kepek_dune-heliopolis.jpg

uvegmozaik_kepek_dcah-004.jpg

unnamed_7.jpg

unnamed_2.jpg

unnamed_5.jpg

unnamed_13.jpg

unnamed_9.jpg

unnamed_12.jpg

uvegmozaik_kepek_duo-dek-143.jpg

uvegmozaik_kepek_dcd-arabesco-feher.jpg

uvegmozaik_kepek_duo-dek-217.jpg

Színekben a monokróm és bicolor színek mellett számtalan fullcolor mozaiklappal is találkozni így már csak egy jó belsőépítész, vagy  lakberendező szükségeltetik, aki mindezekben a most divatos, minden stílushoz illeszkedő trendi mozaikvilágban megtalálja az ügyfél részére leginkább megfelelő változato(ka)t.

Információt, még több képet és árakat részletesen, WEB OLDALUNKON  találsz... 

A bejegyzés trackback címe:

https://duocolor.blog.hu/api/trackback/id/tr1112051231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása