Duocolor

Minden, ami MOZAIK!

Linkblog

Friss topikok

A "SZÖVÖTT FÉNY" CSODÁJA

2013.06.30. 06:35 - duocolor's team

A houstoni RICE GALLERY-ban látható a dél-koreai művész, SOO SUNNY PARK gyönyörűséges színekben vibráló, 37 önálló egységből álló térplasztikája, a „ SZÖVÖTT FÉNY ”. 
A kiterjedt téralakítás csillogó világában megelevenedik a fény és árnyék, megszületnek a ragyogó színek, melyeket a fehér fény sző szivárványszínű, kecsesen kanyargósan áramló plasztikus formába.

Soo-Sunny-Park-Unwoven-Light-Rice-9.jpg

A Galériába lépve nincs követendő út, egyszerűen csak sétálni kell arra, merre a kíváncsiságunk hajt, mintha egy hol sebesen, hol lustán kanyargó folyó útját követnénk végig, ahol vízfelszínén, szivárványszínben, gyémánt ragyogású napsugarak táncolnak. 

Soo-Sunny-Park-Unwoven-Light-Rice-1.jpg

A SZÖVÖTT FÉNY a napsugár hatására felfedi magát, és akár csak egy prizmán megtörve, úgy szórja milliónyi irányba színes tükröződéseit.

Soo-Sunny-Park-Unwoven-Light-Rice-10.jpg

 A legcsodálatosabb, hogy a SZÖVÖTT FÉNY-t megtekintve, nem látjuk kétszer ugyanazt. A látvány mindig egyedi lesz, függve a napszaktól, a beáramló természetes- , és a galéria mesterséges fényének arányától, de még az épp ott lévő emberek számától is.

Soo-Sunny-Park-Unwoven-Light-Rice-4.jpg
Végezetül pedig álljon itt a művész gondolata alkotásáról:  "Mint egy fényháló, a szobor egy olyan szűrő, amelynek célja hogy rögzítse a fényt, és ha már ott van, egyszer s mind kényszeríti őt, hogy felfedje magát. Most már látjuk, hogy a fény, a lila árnyékok, a sárga-zöld gondolatok megjelenései, csupán csak azért, hogy mint a tükör, és a formát öltött alakok - átszervezzék a teret, melyben élnek. "

Soo-Sunny-Park-Unwoven-Light-Rice-8.jpg

via: INOUT-HOME

A bejegyzés trackback címe:

https://duocolor.blog.hu/api/trackback/id/tr355384097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása