Duocolor

Minden, ami MOZAIK!

Linkblog

Friss topikok

ÉPÍTÉSZETI DÍJ VÁROMÁNYOSA A 4-ES METRÓ

2014.03.11. 07:26 - duocolor's team

A 4-es metró Fővám téri, és Szent Gellért téri állomásai / SPORAARCHITECTS / a világ legnagyobb, mintegy másfél millió követővel rendelkező online építészeti oldala, az ARCHITIZER szerint, az Architizer A+ Awards közönségszavazása alapján bekerült a közlekedési kategória döntősei közé. 

m5_1.jpg

A győzelem nagyon is esélyes, hiszen mindkét állomás számos izgalmas építészeti csemegével rendelkezik, amit többek közt az is bizonyít, hogy a Fővám téri állomást, már az építkezés fázisában is több nívós nemzetközi díjra jelölték.

metro.jpg

Ahogy 4-es metró honlapja írja: építészetét három markáns részlet határozza meg: a nem csupán esztétikai funkciókat ellátó, sajátságos látszóbeton gerenda hálózat, a peron alagutakat szegélyező izgalmas MOZAIK, és a felszínen is visszaköszönő, díszrozsda, vagy más néven corten acél burkolat tökéletes összhangja.

m.jpg

mmm.jpg

metro2.jpg

m3_1.jpg

A 4-es metró két magyar állomására március 21-ig lehet szavazni az AWARS.ARCHITIZER.COM  oldalán, ahol a részletek is megtekinthetőek... 

foto: ARCHITIZER

A bejegyzés trackback címe:

https://duocolor.blog.hu/api/trackback/id/tr755853575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Roy 2014.03.11. 12:31:34

Ez most komoly? A harmadik képen olyan keskeny a peron, hogy egmást fogják az emberek a vágányok közé lökni. Azok a beton akadályok meg mik a fal mellet? Hol van a biztonsági sáv?

Nicolas Reök 2014.03.11. 13:50:23

@Roy: Kicsit benézted, a harmadik képen egy mobil kerítés van a biztonsági sávtól pár centire, a peron meg teljesen normális szélességű. Gondolom azért került oda, mert az állomáson még dolgoztak, de közben mentek már a metrók tesztfutásai.
süti beállítások módosítása