Duocolor

Minden, ami MOZAIK!

Linkblog

Friss topikok

Így készült a FINA VB örvénylő masszázsmedencéje a Dagály Úszóarénában

2017.07.21. 07:38 - duocolor's team

A 2017-es úszó-, vízilabda-, műugró-, műúszó, és nyílt-vízi világbajnokság fő helyszínét biztosító létesítmény, a DUNA ÚSZÓARÉNA egyik fő attrakciója a hatalmas, 6 méter átmérőjű épített hidromasszázs-medence, melyet különlegességét egyedi formája, exkluzivitását pedig a gyönyörű Sicis official üvegmozaik burkolata adja.

2_2.JPG

water-polo-balls1.jpg

img_0453.jpg

A masszázsmedence lendületesen örvénylő, sodró mintáját a MOME - Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tervezői álmodták meg.
A 24 embernek számára helyet biztosító 6 méter átmérőjű pezsgőmedence több irányban hajló torusz formájának burkolása profi és precíz tervezést, illetve egyedi kivitelezési technikát kívánt.Természetesen ezt az alakzatot kizárólag üvegmozaikkal lehet megvalósítani. Ehhez a sík mintát a több mint 23 méter kerületű toruszra, 17 féle gyönyörű Sicis official mozaikból úgy kellett ráigazítani, hogy a minta a kerületi különbségek ellenére is megmaradjon, és ne csússzon el semmilyen irányba.

muhelymunka.JPG

minta.JPG

burkolas1.JPG

burkolas2.JPG

burkolas3.JPG

Külön kihívás volt az első és utolsó sor találkozása, hiszen a mozaik burkolást nem gépek végzik és csak az utolsó 1 m-es szakaszon lehetett pontosan kiszámolni a minta találkozását. Ezért az utolsó szakaszt át kellett tervezni, mert a valóság felülírta a matematikát, így viszont a minták milliméter pontossággal és tökéletes folytonossággal találkoztak.
Ezért pedig ismét külön elismerés a István Ratskó kitűnő burkolóinaknak, akik több mint egy hónapig milliméterről milliméterre haladva, sorról-sorra „ sőt nem egyszer szemenként öltöztették” fel a gyönyörű formát...

_dsc1946.jpg

_dsc1939-hdr.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://duocolor.blog.hu/api/trackback/id/tr4212677919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása