Duocolor

Minden, ami MOZAIK!

Linkblog

Friss topikok

Mozaik képek Budapesten I.

2011.03.25. 16:44 - duocolor's team

Budapesten járva lépten nyomon mozaikba ütközöm. Egyfajta munkahelyi ártalom, hogy rögtön kiszúrom őket. Vannak gyönyörű, mesterien megmunkált faliképek, látványos homlokzati frízbetétek, de sajnos rosszul kivitelezett, máló mozaik burkolatok is. Gerillaakciónk révén sorra vesszük Budapest mozaikjait egy kis játékkal fűszerezve!

 

Első példánk a mesteri megmunkálásra egy belvárosi (kis segítség :) ) villaépület homlokzatára készült, melyet a szalámifőzéssel foglalkozó Szevera család építtetett 1900-1901-ben. Tervezője ismeretlen, a mozaikok valószínűleg Róth Miksa műhelyéből származnak.

(forrás: Fel a fejjel, Városháza kiadó, Bp. - http://www.szoborlap.hu/3584_negy_evszak_mozaik_budapest_roth_miksa_1901.html)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aki először megírja, hogy hol található ez a mozaik kép együttes, 10% kedvezményt vagy hobbi mozaik csomagot kap ajándékba!

még egy kis segítség...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a kedvencem a 4 évszakból: a Tavasz...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                       -j-

A bejegyzés trackback címe:

https://duocolor.blog.hu/api/trackback/id/tr202771265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása