Duocolor

Minden, ami MOZAIK!

Linkblog

Friss topikok

JEGES FINOMSÁG A FORRÓ HÉTVÉGÉRE...

2013.06.15. 01:21 - duocolor's team

Jeges finomság, egyszerűen, “alig hozzávalókból. Gyümölcs, víz, és egy gondolatnyi cukor – ami kiváltható az egészséges mézzel , bolondításként pedig jöhet a menta, citromlé, és…. ha felnőtteknek készül, egy (két) gondolatnyi alkohol. Ez a mostani kívánatos, orgona lila színű szeder sorbet,  pedig ennyire egyszerű:

33.jpg

hozzávalók:

40dkg szeder (fagyasztott, ha épp nincs szezonja)
10 dkg cukor ( vagy 2-3 tk méz)
2 dl víz
fél citrom leve, és 2-3 menta levél

3_5.jpgA vizet a cukorral (vagy a mézzel)  felforraljuk, beledobjuk a menta leveleket, néhány percig tovább gyöngyöztetjük, majd lehűtjük -  mentalevél “ki”,  és a szederre öntjük. Turmixgépben, vagy botmixerrel simára pépesítjük, utána átpasszírozzuk egy szűrőn, hogy a magok ne maradjanak benne. Hozzáadjuk a 1/2 citrom levét, (esetleg a pinduri alkoholt) egy laposabb tálba öntjük, és 3-5 órára, irány a fagyasztó. 30-40 percenként alaposan átkeverjük, hogy minél több levegő kerüljön a sorbetbe, mert így lesz a legfinomabb.

2_7.jpgVégül poharakba adagoljuk, friss mentalevéllel  díszítjük  -  ééés…élvezzük…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://duocolor.blog.hu/api/trackback/id/tr385362148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása