Duocolor

Minden, ami MOZAIK!

Linkblog

Friss topikok

A romantikus majolika csempék múltja és jelene

2017.08.22. 08:32 - duocolor's team

A MAJOLIKA eredete a 12. századi spanyol / mór kézműves kultúrához nyúlik vissza, ami egy jellegzetes fényes, un. lüszteres mázzal díszített kerámia. Nevében Mallorca szigete köszön vissza, mivel innen szállították a kész termékeket Itáliába. Spanyolországba a gyártás fénykora egészen az arabok kiűzéséig tartott, akik örökre otthagyták gyönyörű kéznyomukat a világ egyik legkedveltebb csempefajtáján. Ezek a mázas lapok és edények eredetileg elefántcsont szín alapon, kék növény- és állatornamentikás, illetve arabeszk díszítéssel készültek sok száz éven át.

tile-texture-background-blue-majolica-94407298.jpg

39563f756b8831484c37886ca185feac.jpg

A 15 századtól már  Olaszországban is készítették a kézzel festett rusztikus csempéket, illetve edényeket, melyek mintázata szép lassan elkezdet színesedni. A meghatározó kék mellett megjelentek az égő narancs-vörös, a napsárga és a zöld életteli árnyalatai is.

ce3925a2ac25561bda54efcc76e167d9.jpg

Ma a majolika a modern, minimál trend mellett lényegesen visszafogottabban ugyan de továbbra is jelen van a belsőépítészet és lakberendezés terén, elsősorban a rusztikus, romantikus és mediterrán stílust kedvelők körében örvend nagy népszerűségnek. 

majolika-avignon_0.jpg

Ezek a kedvelt burkolatok bemutatótermünk kínálatában is megtalálhatók, a jellegzetes erőteljes szín- és legváltozatosabb motívum világban. Majolikacsempéink különféle méretekben, alap- és mintás lapokban kaphatók, különféle dekorációs elemekkel kiegészülve. Ezekkel a burkolatokkal hamisítatlan mediterrán életérzést hozhatunk otthonunkba, épített konyhák és fürdőszobák formáiban, amiket ráadásul minden esetben saját, egyedi ízlésünk és igényeink szerint alakíthatunk.

uvegmozaik_kepek_majolika-avignon-14.jpg

plitka-mayolika-v-interere_1-13-700x700.jpg

majolika_amb_3.jpg

majolika-rotundo_mini-600x600.jpg

majolika_amb_4.jpg

maxresdefault_4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://duocolor.blog.hu/api/trackback/id/tr312770956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása