Duocolor

Minden, ami MOZAIK!

Linkblog

Friss topikok

Cersaie 2016 - 1. rész

2016.10.17. 11:00 - duocolor's team

Néhány napja zárult az év legnagyobb nemzetközi fürdőszoba és burkolat kiállítása a CERSAIE 2016 amire idén is nagy várakozással tekintettünk. 

dsc03123.JPG

A kiállítás hatalmas területét persze sosem tudjuk teljes egészében végig járni (egyáltalán van olyan aki igen ?) de a számunkra legfontosabb területet, a mozaikgyártók standjait idén is sikerült egytől egyig megtekintenünk, mellette természetesen azért jó néhány más kiállító installációival együtt.

Az első impulzus, ami azonnal szembe ötlött amint belépünk a pavilonokba, az az volt, hogy a CERSAIE idén látványosan kifényesedett, csillogott-villogott. Vagyis szinte minden gyártónál láttuk, így bátran kijelenthetjük, 2017 egyik vezető trendje biztos, hogy a magasfényű burkolat lesz - mindegy, hogy apró mozaik szemekről, vagy szinte már felfoghatatlan, mega méretű burkolatokról beszélünk. Érdekes volt megfigyelni, hogy ez a néhány éve tartó, és még mindig növekvő "mega méret trend" elérte a mozaikokat is persze azért egész más léptékben. A trendeket meghatározó, innovátor mozaikgyártók szinte mindegyikénél találkoztunk a hagyományostól eltérő, megnövekedett méretű 5x5 centiméteres mozaikokkal. E mellett jellemző volt a különböző mozaik kiegészítő elemek megjelenése, így nem mentek ritkaság számba az élzáró, derékszögű mozaikszemék, és az íves változatok sem.

dsc03079.JPG

A mozaik textúrák tekintetében nem nagyon volt kiugró újdonság, leginkább inkább a már meglévő főbb irányvonalak határai tágultak. A 3d formációk  mintha lecsendesedni látszanának, és a octagon formák sem lepték már el mindent elsöprő mennyiségben a CERSAIE-t.

Érdekes volt viszont a foszforeszkáló mozaikok egyre többféle felhasználása. Egyes gyártók a különféle, már meglévő kollekcióikba applikálták ezeket a sötétben világító szemeket, ami azért izgalmas, mert nappal semmi különbséget nem látni a sima és a foszforeszkáló mozaikok közt - talán csak egy kissé fényesebb, irizáló hatást ott ahol ezek a szemek vannak - így a harmonikus színben tartott maradhat az összkép, csak este fog kiderülni a tervezői csavar... 

dsc03157.JPG

A porcelán burkolat gyártóknál  meglepően sok helyen találkoztunk téglaimitációval, rusztikus és modern formában egyaránt. Meglepő volt viszont, hogy az utóbbi, talán már évtizednek is nevezhető időszak divatjával szemben ami a rektifikált lapok fuganélküliségéről szólt, itt most ezek a téglaimitációk, szinte mindenhol méretes, hangsúlyos fugával voltak burkolva.

A burkolat textúrák esetében vitán felül állt a természetes kövek, a márvány és a travertin hatások mindent elsöprő dominanciája, a fentebb már említett fényesnél is fényesebbre polírozott változatokban. 

Na és a színek, ami mellett nem lehetett szó nélkül elmenni... Az irányvonal, a tavalyi kezdeti lépések a színek visszatérésével, mostanra úgy tűnt határozottan kibontakozott. Mindegy, hogy üvegmozaik, mindegy, hogy porcelánburkolat, mindegy, hogy szaniter - a színek újra megjelentek. Ez pedig azt jelenti, az innovátor gyártók, egy apró mozdulattal, látszólag finoman, de egyértelműen határozottan elkormányozták a szigorú, monochrom minimál vizekről a burkolat és fürdőszoba trend hajóit... 

dsc03262.JPG

dsc03062.JPG

dsc03150.JPG

 

dsc03172.JPG

dsc03169.JPG

dsc03069.JPG

dsc03103.JPG

dsc03124.JPG

dsc03161.JPG

dsc03166.JPG

dsc03345.JPG

dsc03336.JPG

dsc03282.JPG

dsc03359.JPG

dsc03356.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://duocolor.blog.hu/api/trackback/id/tr4011815009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása