Duocolor

Minden, ami MOZAIK!

Linkblog

Friss topikok

Mozaiktrendek a Cersaie-on - 2. rész

2016.11.02. 07:11 - duocolor's team

Az idei kiállítás mozaikok tekintetében nem hozott amolyan igazi, mindent megrengető nagy változást. Még mindig sok helyen találkoztunk a hexagon formákkal, csak úgy mint mint a különböző kő-, fa- és márványmintás, valamint a téglalap alakú mozaikokkal is. 

A kerámia lapokhoz hasonlóan a mozaikoknál is egyfajta határozott méretnövekedés volt megfigyelhető, így már meg sem lepődtünk amikor a több gyártónál is rendre találkoztunk az átlagostól nagyobb 5 x 5 centiméteres mozaikokkal.

A foszforeszkáló mozaikok úgy tűnik egyre szélesebb teret követelnek maguknak, de már nem csupán egyszerű világító mozaiklapok formájában. Volt gyártó aki ezeket a foszforeszkáló mozaikokat 5%-os arányban randomszerűen belekeverte alaplapjaiba, így azok nappal harmonikus, tónusban tartott részei maradtak a burkolatnak, és csak este derülhet fény, az izgalmas design csavarra.

Egy érdekes játéknak is szemtanúi voltunk az egyik standon, ahol a gyártó egy teljes falat burkolt fel azonos világos színű mozaikkal, de azokat részenként más és más színű fugával töltötte ki. Így valami egészen meglepő módon minden mozaik tábla más és más színt öltött, pedig a burkolat mindenhol azonos, egyszínű fehér volt.    

ap.jpg

img_7609.jpg

img_7608.jpg

img_7582.jpg

img_7580.jpg

mosavit_2.JPG

onix_5.JPG
dsc03279.jpg

onix_7.JPG

reviglass_2.JPG

img_7473j.jpg

dsc03159.jpg

dsc03158.jpg

dsc03096.jpg

dsc03092.jpg

dsc03083.jpg

dsc03082.jpg

                                                                                                                                                                                                  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://duocolor.blog.hu/api/trackback/id/tr4211833713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása