A napokban a BISAZZA kollekcióit nézegettük - kerestünk, egyeztettünk - majd elfáradva, a "boldogság hormonos" sütik felé kanyarodott a beszélgetés fonala. Minden honnan jöttek a kedvencek, majd amikor rám került a sor és bedobtam a közösbe a KARDINÁLIS-t, egy pillanat alatt kíváncsi tekintetek kereszttüzében találtam magam. Úgy tűnt, ezen pici közösségünkben ismeretlen ez az osztrák finomság. Nos... készítettem egy adagot, belibbentem a kóstolóval, majd úgy döntöttünk, Veletek is közkinccsé tesszük a receptjét - néhány gyönyörű mozaiklap társaságában, ha már egyszer a "bisazzától a kardinálisig" jutottunk.
Hozzávalók:
A tojáshabhoz:
8db tojás fehérje,
180 g kristálycukor
A tésztához:
2 egész tojás,
3 tojás sárgája,
55 g porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
55 g finomliszt.
A töltelékhez:
250 ml tejszín,
1 csomag habfix,
1 evőkanál feketekávé. (tetszés szerint eper, málna, meggy, stb.)
Elkészítés:
Ehhez a különleges édességhez kétféle masszát készítünk. Az elsőhöz a tojás fehérjét kemény habbá verjük, úgy, hogy közben a kristálycukrot apránként beleszórjuk. A másikhoz az egész tojásokat a 3 tojás sárgájával együtt, a porcukrot és a vaníliás cukrot is hozzáadva habosra keverjük. Végül a lisztet is beledolgozzuk. Sütőpapírból két 15x40 cm-es darabot levágunk, és egy nagy tepsibe egymás mellé fektetjük. A tojáshabot nyomózsákba tesszük, és mindegyik sütőpapírra hosszában 3-3 csíkot húzunk, úgy, hogy köztük azonos távolság maradjon. A közöket a sárga tésztamasszával töltjük ki. Így laponként három fehér és két sárga csíkból álló tésztát kapunk. A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőfokon (