Duocolor

Minden, ami MOZAIK!

Linkblog

Friss topikok

GEOMETRIKUS MINTÁZATÚ MODERN MEDENCE...

2015.07.13. 13:02 - duocolor's team

Régen a medence minta egyet jelentett az úszkáló - ugráló delfinekkel, tengeri csillagokkal, csikó halakkal és némi görögös flízzel - mára viszont elsősorban a modern, minimál építészeti irányzatoknak köszönhetően ez a trend teljesen átalakult.

diagonal_01.jpg

Az üvegmozaik mindig is a medencék legszebb és legsokoldalúbb burkolata volt, csak fel kellett fedezni az új, modern arcát, ami azután rohamosan kitágította kreatív határait. Mivel az apró üvegmozaik szemekből bármilyen minta/kép megtervezhető és az a tervekhez képest tökéletesen hűen el is készíthető, egy percig nem volt kétséges, a minimál trend nagyon hamar fel fedezi magának a benne rejlő lehetőségek végtelen sorát.

diagonal_med_02.jpg

A medencék tradicionális kék árnyalatai fehérrel és feketéve kombinálva, geometrikus mintában megjelenítve egy  modern design úszómedence képét vetítik elénk.

diagonal_1.jpg

diagonal_2.jpg

diagonal_3.jpg

 

diagonal_02_1.jpgMint a fotókon is látszik, a látványterveket azokkal tökéletesen azonos kivitelezés követte, ami záloga volt a makulátlan végeredménynek, hiszen a legapróbb eltérés is szemetbántó módon bontotta volna meg a szabályos mértani formát. A tervezés, és a mozaikok kiválasztásának során rendkívül fontos volt felhívnunk a megrendelő figyelmét arra a tényre, hogy a víz színe nem fehér! ami egy mélység után határozottan érvényre is jut, vagyis a medence minden színét a jellegzetes kékes árnyalattal fogja befolyásolni.Ez persze közel sem jelent gondot, söt... Csupán érdemes tisztában lenni vele, hogy a kékek színe így mélyebbé, a fehér pedig, világos türkizes kékké válik, pont ahogy az a  hófehér korallhomok felett hullámzó lagúnákban is megmutatkozik.

Ezt figyelembe véve választottuk ki a két kék árnyalatot, a DUOCOLOR Asztert és a DUOCOLOR Primulát, amit a medence falán  a fehér DUOCOLOR Kála egészít ki, míg a mintákat és a lépcsőt hangsúlyozandó a medence aljára a DUOCOLOR Ében mozai került.

Foto: Székely Péter

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://duocolor.blog.hu/api/trackback/id/tr827622086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása