Duocolor

Minden, ami MOZAIK!

Linkblog

Friss topikok

TARTS VELÜNK MARAKECH-BE...

2013.06.19. 20:17 - duocolor's team

hogy megmutassunk Neked egy romantikus kávézót, az óváros szívében.

1_8.jpg

A romantikus BOUGAINVILLEA CAFÉ, a régi Medina területén található, melyet az óváros szűk, kockaköves utcáin, sikátorain át közelíthetünk meg. Gyönyörű hely ez, hagyományos átriumos apró udvarral, hófehérre meszelt magas falakkal, íves ajtókkal, ablakokkal - és... gyönyörű MOZAIKOKKAL. 

3_6.jpg

A tipikus marokkói szamárhátíves, kék-fehér mozaikos bejáraton át jutunk be a kávézó udvarába, ahol a fehér falak előtt burjánzó zöld növények, és színes virágok köszöntenek minket, köztük mi más is, mint a névadó, ciklámen szín bougainvellea-k virágzó tömege.

4_5.jpg

A zöld lomb közt meseszép mozaik falikút, melyen a régi, autentikus marokkói minták kelnek új életre. A székek párnái finom rímek a névadó növény színére, csak úgy, hasonlóan az  asztalok egyedi, kézzel vágott, csempe mozaikos virágmotívumaira... És ha felpillantunk az asztaltól már látjuk a kaftánban, és babúsban (hagyományos puha bőr papucs) felénk közelítő pincért az illatosan gőzölgő mentateánkkal...

9_3.jpg

2_8.jpg

7_3.jpg

forrás:  INOUT-HOME

A bejegyzés trackback címe:

https://duocolor.blog.hu/api/trackback/id/tr385369535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása