Duocolor

Minden, ami MOZAIK!

Linkblog

Friss topikok

Kiállítás megnyitó a Műcsarnokban!

2011.03.28. 22:24 - duocolor's team

Két hete megnyitották az Egyszerű többség című kiállítást a Műcsarnokban. Az előzményekről és a 84m2-es mozaik kép készüléséről már korábban beszámoltam, most pedig íme a megnyitó és a kiállítás képekben!

A kiállítás 15, fiatalokból álló művészcsoportnak biztosít helyet a bemutatkozásra, az együttműködésre és a közös alkotásra. Döme Gábor, a kiállítás egyik kurátora a megnyitó beszédében úgy fogalmazott, hogy egyfajta közös teret hoztak létre, ahol alkalmat teremtenek a beszélgetésre, egymás közös inspirálására és az egyéni látásmódok kifejezhetőségének lehetőségeire is.

Az első terem közepén az Újirány Csoport fehér trambulinja található a csoportdinamika jegyében kicsik és nagyok örömére! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A falakon körben a művészcsoportokkal készített interjúk szólnak a fejhallgatókból. A felvételeken hol vidám, hol visszafogott, lelkes fiatalok beszélnek munkájukról, szövetségükről, alkotó folyamatokról, nehézségről, sikerekről.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A következő termet fóliákkal választották le körben, csak egy keskeny közlekedőt hagytak a fal mellett. A körbezárt belső részben fellátni egészen a tetőszerkezetig. Szentirmai Tamás, Vági János és Szakács István a tér befogadóra gyakorolt hatásával kísérletezett.

A mellette lévő teremben a The Randomroutines faháza áll, mely kovácsműhelyként működik a kiállítás alatt és ahol különböző vasrajzokat szándékoznak készíteni. Látni nem láttunk semmit, de hallani lehetett, ahogy dolgoznak. A kunyhó oldalán különféle rajzok érdekes emberábrázolásokkal és jelképhasználatokkal.

 

Egy újabb teremben gyóntatószék a The Corporation szervezésében, ahol Giovanni Battista (azaz Borsos János) fogadja hétről hétre a gyónni vágyókat. A spirituális közösséget kereső formáció számára a Műcsarnok épülete egy templom. Ennek szellemében egy másik teremben pl. perselyeket is találunk.

A babzsákokkal teli teremben a Kitchen Budapest Wikipedia-szócikk szerkesztésére buzdít minket Marshall McLuhan-ról. Az alkotói kedvet pingpong asztal segíti.

Az 1000% művészei vázlatfüzeteiket teszik közzé és cserélik ötletelgetés céljából. Munkáik több belvárosi romkocsma falait díszítik.

Az utolsó teremben jobbra Hatházi László és Antal Balázs vakolatvéséssel készített faliképe látható.

A mozaik képet a 3. teremben látni. A Szövetség ’39 csapata által tervezett random sztereogram mozaik képpel díszített konyhában keddenként közös főzésen lehet részt venni az Angyalok konyhája szervezésében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A képből, ha ügyesen fókuszálunk, egy háromdimenziós ábra rajzolódik ki.

Konyhapult régi, lefestett íróasztalból, páraelszívó és tűzhely a létrán - konyha retro buhera hangulatban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ülőbútorok ajtólapból, virágtartók székekből és ágykeretekből.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kiállításon hétről hétre a Technica Schweiz csapata mutat be A tárna hősei címmel performansz előadást egy bánya mélyén rekedt társaság mindennapjaiból.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kiállítás április 23.-ig látogatható.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://duocolor.blog.hu/api/trackback/id/tr622780447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása