Duocolor

Minden, ami MOZAIK!

Linkblog

Friss topikok

HÉTVÉGI AJÁNLÓ TŐLÜNK - NEKTEK...

2013.06.23. 10:30 - duocolor's team

LIME-BAN PÁCOLT, GRILLEZETT LAZAC

1_9.jpg

HOZZÁVALÓK  2 főre:

2 – 2 szelet lazacfilé
1 ek pirított szezámmag
1  lime (héja és leve)
2 ek apróra vágott petrezselyem és kapor
2 ek olívaolaj
tengeri só, frissen őrölt fekete bors

saláta mix  – nem a bolti!  hanem amit mi válogatunk frissen össze, ki mit szeret: rukkola, madárbegy, jégsaláta, lollo-rosso…  stb

+ olíva + balzsamecet + pirított szezámmag + frissen reszelt! parmezán

2_9.jpg

ELKÉSZÍTÉS

A lime héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, a petrezselymet, kaprot,  pirított szezámmagot,  borsot, sót és az olívaolajat összekeverjük, a lazacszeletekre öntjük, és húsz percre hűtőbe tesszük. Közben egyszer megforgatjuk, hogy az ízek alaposan átjárják.

20 perc elteltével vegyük ki az olajos pácból, és mindkét oldalát grillezzük aranyszínűre. Ezalatt, a friss saláta leveleket egy nagyobb  tálban forgassuk össze az olívaolaj és balzsamecet 3 : 1 arányú keverékével.

Rendezzük tányérra a kész lazacot, halmozzunk mellé salátát, szórjuk  meg pirított szezámmaggal, frissen reszelt parmezánnal, és… jó étvágyat!

3_7.jpg

EXTRA TIPP:
amíg a hal grilleződik tegyünk mellé a rácsra húsos felükkel lefelé fordított félbe vágott lime-kat. A  grillezett gyümölcs azonkívül, hogy szépen mutat a tányéron,  könnyen facsarható, és  meleg, pikánsan karamellás íze,  csodát művel  a lazaccal…

- foto: Laurie Proffitt Photography -

A bejegyzés trackback címe:

https://duocolor.blog.hu/api/trackback/id/tr985374167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása