Duocolor

Minden, ami MOZAIK!

Linkblog

Friss topikok

MERRE TART A MOZAIK - AVAGY, MIT LÁTTUNK A CERSAIE-ON...

2015.10.07. 09:47 - duocolor's team

Pár napja érkeztünk haza az év legnagyobb nemzetközi fürdőszoba és burkolat kiállításáról, a CERSAIE 2015 rendezvényélről.

nyito.jpg

Mint mindig, idén is nagy várakozással tekintetünk a jövőévi trendeket felvonultató biennále, azon belül is leginkább a mozaik gyártók újdonságai elé, és kissé meglepődve tapasztaltuk, hogy áttörő innovációval idén nem igazán találkoztunk. 

kicsi.JPG

Nagy átlagban azt tapasztaltuk, hogy a mozaik trend - immár 2-3 év óta - megszokott medrében folydogál, inkább a már meglévő főbb irányvonalak határai tágultak, a színek minták és textúrák gazdagodtak.

p1070221.JPG

Továbbra is keverednek a különböző anyagok, és a retró jegyében megjelentek a feliratok is az apró mozaikszemeken.

p1070357_1.JPG

Szinte minden gyártónál jelen volt az egyik legjellemzőbb burkolat trend, a patchwork minta, mindegy hogy a hagyományos 2 x 2 centiméteres, téglalap, vagy hatszög formájú mozaikról, szitázott, vagy 3D formájáról volt szó. 

 

Amik viszont először szerepeltek ezen a kiállításon - bár nem voltak ismeretlenek - azok a "sötétkamrák" melyekben a foszforeszkáló mozaikokat mutatták be a nagyközönségnek. Volt akinek ez már szerepelt a repertoárjában, de volt olyan gyártó is, aki itt debütált a sötétben világító design mozaikjaival.

Mint az elején írtuk, bár valódi, átütő újdonságot nem láttunk, azért nagyon élveztük a hagyományos medence mozaikok kavalkádját, amiben azért számos új színt, gyári kombinációt és felületet véltünk felfedezni. 

111.JPG

cersaie_152.jpg

q_1.jpg

qq_1.JPG




 

A bejegyzés trackback címe:

https://duocolor.blog.hu/api/trackback/id/tr167904912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása