Duocolor

Minden, ami MOZAIK!

Linkblog

Friss topikok

AMIKOR AZ ÉRZELMEK SZÍNEKKÉ ALAKULNAK...

2014.09.04. 09:05 - duocolor's team

GIULIO MENOSSI mozaikművész alkotásait, képeit, az elegáns lendületes ívek, a játékos életöröm és a káprázatos színek jellemzik. 

menossi.jpg

GuilioMenossiESTATE-La-strada-delle-farfalle-I-.jpg

GuilioMenossi_Primavera_La_Luminosa_via_del_cuore.jpg

Az Udine-ban született olasz művész gyerekkorától vonzódott a "színes üvegekhez", így nem volt véletlen, hogy 18 éves korában útja a világhírű mesterhez Domenico Coledani.-hez vezette.

GuilioMenossiEstateDetail1.jpg

Tanulmányai végeztével - egy 6 éves new yorki kitérő után - szülővárosában megalapította saját stúdióját, ahol tökélyre fejlesztette saját, rendkívül kifejező mozaik technológiáját.

primaveradetail2-960x642.jpg

"Az ujjaim már több millió apró mozaikon simítottak át, hogy harmonikus mesék születhessenek az élettelen üvegszilánkokból, úgy, hogy közben a színek szinte önmaguktól folynak egy-egy varázslatos történetbe. A szív és lélek együttes játéka sok év után is változatlanul működik, és ez a legcsodálatosabb ajándék, amit valaha is álmodhattam"

giuliomenossi_filo_di_arianna.jpg

MENOSSI mozaik műveit nem előzik meg tervek, rajzok, vázlatok, minden spontán születik az érzelmek, inspirációk, és álmok hatására. 

primaveradetail.jpg

Mindeközben az érzelmek színekké alakulnak, a mozaikszemek közt kavicsok bújnak, gyöngyök csillannak...

primaveradetail3.jpg

A dinamikus mozaikképek jelentik a kiindulást, a kitűzött célt, a végigjárt utat és a boldog érkezést a fantázia birodalmába. Ez a csodálatos művészeti forma  az élet metaforikus varázslatává válik, művészete eggyé az emberrel - hogy valami különleges, örök-időtlen szépségre nyithasson szemet...

maxresdefault_1.jpg

5199779584_bd137d363c_z.jpg

forrás: itt

A bejegyzés trackback címe:

https://duocolor.blog.hu/api/trackback/id/tr966667441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása